Opskrifter: 4 evige italienske favoritter

Dette er et udsnit af en artikel bragt på Politikens hjemmeside 

Sæt tænderne i sprød focaccia , pastaklassikere og friterede zucchini-blomster. Her er det bedste fra Rom.
Rom er en by for den madglade livsnyder. I bogen Rom - evig mad fra den evige stad bringer forfatterne Helle og Alfredo Tesio de bedste opskrifter fra det romerske køkken.

Her er fire eviggyldige klassikere fra bogen.

Spaghetti cacio e pepe – spaghetti med ost og sort peber

250416_001

Denne ret er en klassiker i det romerske hverdagskøkken. Den er helt enkel, men det er alligevel en ren kunst at lave den rigtigt. Romeren kan diskutere den næsten lige så meget som carbonara og forskellen på guanciale og pancetta. Mange bruger pecorino romano og andre forsøger sig med parmigiano/parmesan. Cacio e pepe kræver dog en vis erfaring og resolut dygtighed.

Læs opskriften her

Spaghetti alle cozze con pomodoro e pecorino – spaghetti med muslinger i tomat og pecorino

Skaldyr og tomater bliver til en magisk pastaret i denne opskrift.

Læs opskriften her

Focaccia di Remo – Remos focaccia med rosmarin

Et enkelt focaccia-brød, som ikke var så kendt i Rom, da Remos familie udvandrede hertil.

Læs opskriften her

Fiori di zucca fritti – stegte zucchini-blomster

Zucchini-blomster, eller squashblomster, er en sand delikatesse, når de bliver friteret.

Læs opskriften her