Remos focaccia med rosmarin

Foto fra ROM – evig mad fra den evige stad
Foto fra ROM – evig mad fra den evige stad
  • 500 g mel
  • 25 g gær
  • 300 g vand
  • salt
  • 6 spsk olivenolie
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 10 friske salvieblade
  • Groft salt
  • Olivenolie

Hæld melet i en skål. Opløs gæren i lunkent vand og en skefuld af melet, lad dette hvile lunt i 15 minutter, tilsæt nu salt og olivenolie.

Rør gærblandingen i melet lidt efter lidt, og ælt til sidst dejen sammen. Lad dejen hvile i skålen, tildækket og lunt i 1 time.

Tag dejen op af skålen, del den i to stykker og læg dem på bageplader med bagepapir med lidt olie på. Tag lidt olie på hænderne og pres dejen ud over pladen, og lad den hæve i endnu 30 minutter.

Pisk 2 spiseskefulde olivenolie med tilsvarende vand, pensl dejen med dette og prik den med en gaffel.

Sæt focacciaen i en forvarmet ovn ved 200 °C i 15 minutter.

Tag focacciaen ud og tryk rosmarinnålene og salviebladene lidt ned i dejen. Sæt focacciaen i ovnen i 5 minutter endnu.

Opskriften er fra bogen ‘Rom – evig mad fra den evige stad’