Spaghetti med muslinger i tomat og pecorino

250416_002
Foto fra ROM – evig mad fra den evige stad
  • 400 g spaghetti
  • 1 kg friske blåmuslinger
  • 4 røde tomater på stilk
  • 3 dl tør hvidvin
  • 1 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 chilipeber (peperoncino)
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt
  • Hakket persille
  • 200 g revet romersk pecorino

Sæt vand over til spaghetti.

Børst blåmuslingerne grundigt med en grøntsagsbørste.

Fjern skægget med en skarp kniv. Kasser åbne muslinger, der ikke lukker sig ved et rask slag mod køkkenbordet.

Skær et snit i tomaterne, skold dem 1 minut i kogende vand. Del tomaterne i 4 stykker og skrab kernerne ud, skær dem i tern på 1 x 1 cm.

Pil og hak skalotteløg og hvidløg.

Varm olivenolie i en rummelig gryde eller pande med låg (der skal være plads til muslingerne og spaghettien) og tilsæt løg, hvidløg og chilipeberen delt i to, lad det stå over ilden i 5 minutter.

Tilsæt muslingerne, skru op på højt blus og kom låg på gryden, ryst den et par gange og tilsæt nu vinen og tomaterne.

Kog spaghettien mør, dræn vandet fra, og bland den i panden med muslingerne.

Drys med hakket persille og revet pecorino og server.

Opskriften er fra bogen ‘Rom – evig mad fra den evige stad’