Dette er et udsnit af en artikel bragt på Politikens hjemmeside
Sæt tænderne i sprød focaccia , pastaklassikere og friterede zucchini-blomster. Her er det bedste fra Rom.
Rom er en by for den madglade livsnyder. I bogen Rom - evig mad fra den evige stad bringer forfatterne Helle og Alfredo Tesio de bedste opskrifter fra det romerske køkken.
Her er fire eviggyldige klassikere fra bogen.
Spaghetti cacio e pepe – spaghetti med ost og sort peber
Denne ret er en klassiker i det romerske hverdagskøkken. Den er helt enkel, men det er alligevel en ren kunst at lave den rigtigt. Romeren kan diskutere den næsten lige så meget som carbonara og forskellen på guanciale og pancetta. Mange bruger pecorino romano og andre forsøger sig med parmigiano/parmesan. Cacio e pepe kræver dog en vis erfaring og resolut dygtighed.
Spaghetti alle cozze con pomodoro e pecorino – spaghetti med muslinger i tomat og pecorino
Skaldyr og tomater bliver til en magisk pastaret i denne opskrift.
Focaccia di Remo – Remos focaccia med rosmarin
Et enkelt focaccia-brød, som ikke var så kendt i Rom, da Remos familie udvandrede hertil.
Fiori di zucca fritti – stegte zucchini-blomster
Zucchini-blomster, eller squashblomster, er en sand delikatesse, når de bliver friteret.