Zuppa arancione

171114_001
Orange suppe , med salvie pesto og bagte tomater
  • 300 g orange græskar
  • 150 g røde linser
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • 5 dl grøntsagsboullion.( lavet af 1 gulerod 1 stk bladselleri et løg kogt i 6 dl vand i 30 min)
  • Salt peber

Skræl  græskarret og skær det i terninger.
Pil og hak løg og hvidløg.
Svits løg, hvidløg og græskar i olivenolie i en gryde, under omrøring.
Tilsæt linserne og tilsæt grøntsagsboullion,salt og peber.
Kog suppen og blend den når grøntsagerne er møre.

 

Salvie pesto
  • En håndfuld salvieblade
  • 2 fed hvidløg
  • Oliven – eller rapsolie.
  • 1 teskefuld salt.

Blancher salviebliadene i kogende vand i 30 sekunder. Afkøl dem i isvand, og tør dem i køkkenrulle.
Blend salvie blade med pillede hvidløgsfed salt og olie.
Pestoen kan godt holde et par dage i et syltetøjsglas og er et godt krydderi.

 

Bagte tomater :

Skyl en klase blommetomater.
Læg dem på bagepapir drys med salt og sukker.
Bag dem ved 100 grader i 30 minutter .