- 300 g orange græskar
- 150 g røde linser
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- Olivenolie
- 5 dl grøntsagsboullion.( lavet af 1 gulerod 1 stk bladselleri et løg kogt i 6 dl vand i 30 min)
- Salt peber
Skræl græskarret og skær det i terninger.
Pil og hak løg og hvidløg.
Svits løg, hvidløg og græskar i olivenolie i en gryde, under omrøring.
Tilsæt linserne og tilsæt grøntsagsboullion,salt og peber.
Kog suppen og blend den når grøntsagerne er møre.
Salvie pesto
- En håndfuld salvieblade
- 2 fed hvidløg
- Oliven – eller rapsolie.
- 1 teskefuld salt.
Blancher salviebliadene i kogende vand i 30 sekunder. Afkøl dem i isvand, og tør dem i køkkenrulle.
Blend salvie blade med pillede hvidløgsfed salt og olie.
Pestoen kan godt holde et par dage i et syltetøjsglas og er et godt krydderi.
Bagte tomater :
Skyl en klase blommetomater.
Læg dem på bagepapir drys med salt og sukker.
Bag dem ved 100 grader i 30 minutter .