Spinatkugler med smør og salvie

Malfatti con burro e salvia
  • 500 g kogt spinat  i hele blade (frisk eller frossent)
  • 50 g smør
  • 2 teskefulde salt
  • 250 g ricottaost
  • 2 æg
  • 100 g reven parmigiano
  • Et nip revet muskat nød
  • Hvedemel
  • 100 g smør
  • Frisk salvie
  • 100 g revet parmigiano

Pres eller vrid alt overskydende vand fra spinat og hak den groft på et spækkebræt.

Smelt smørret på en pande og sauter spinaten i 2 minutter. Drys med salt

Rør ricottaost med æg, parmigiano, muskatnød, og  godt en dl hvedemel.

Rør spinaten i ricottaen.

Drys et stort fad eller en ren bakke med mel.

Tag med en teske lidt af spinat massen op og tril kugler af den.

Læg dem med mellemrum på bakken, helst så de ikke rører ved hinanden, ellers klistrer de sammen.

Sæt rigeligt med vand over i en gryde og når det er spilkogende kommes ca 10 spinat kugler i af gangen. Tag dem op med en hulske, de er kogte når  de kommer op til overfladen og læg dem i et fad med smeltet smør og salvie.

Hold fadet varmt til alle kuglerne er kogte og server dem straks drysset med parmigiano.