Sommerspaghetti

Foto: Alfredo Tesio
  • Salt
  • Hvid peber
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 dl god olivenolie
  • 300 g små salat tomater
  • 200 g feta i skåret i terninger
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 350 g spaghetti

Sæt en rummelig gryde med rigeligt vand til spaghettien.
Tilsæt en håndfuld salt Og spaghettien når vandet koger, rør godt rundt så spaghettien ikke klistrer sammen.
Forbered tomatsalaten mens spaghettien koges knapt møre i rigeligt let saltet vand.

Skyld tomaterne og skær dem i halve, som regel er det en god ide at fjerne de kerner der er i tomaterne.
Skyl basilikum og tør bladene let i køkkenrulle uden at mase bladene som er lidt sarte
Skær i stimler.
Skær fetaosten i terninger.

Varm olivenolien ved svagt blus i en rummelig pande der er stor nok til at rumme spaghetti.
Knus hvidløget let og tilsæt det, og de halverede tomater, drys med salt og peber, og sluk varmen under panden.

Smag på spaghettien om den er “al dente” knapt mør med lidt bid i.
Tag lidt af kogevandet fra .
Og dræn spagettien for vand og kom dem på panden med hvidløg og tomater bland godt .
Tilsæt fetaosten og tilsidst basilikum strimler.
Velbekomme og Buon appetito !