Pandekager med mandarincreme og jordbær

Pandekager

  • 150 g mel
  • 3,5 dl mælk
  • 2 æg
  • 50 g smeltet smør eller olivenolie

Pisk mel mælk og æg sammen til en flydende dej i en skål.
Pisk det smeltede smør i dejen.
Lad dejen hvile i en time.
Bag pandekagerne på en pande med smør

Mandarincreme

  • 3 æggeblommer
  • 3-4 spiseskefulde sukker
  • 1 spiseskefuld rismel eller maizenamel.
  • 2 dl friskpresset mandarinsaft.

Rør sukker æggeblommer og mel i en skål.
Varm mandarinsaften til kogepunktet, hæld den i æggeblommerne under omrøring og lad det tykne.
Hæld cremen i en skål til afkøling

Jordbær med rørsukker og citron

  • 250 g jordbær
  • 3 spiseskefulde rørsukker
  • 2 spiseskefulde citronsaft

Skyl og pil stilken af jordbærrene. Snit jorbærrene i 4, kom dem i en skål og drys dem med rørsukker og cironsaft, bland og lad dem trække i 30 minutter.

Servering:

Fold hver pandekage med en 2 skefulde mandarincreme og lidt jordbær i midten, arranger dem på tallerkener og pynt med jordbær og florsukker.