- 150 g mel
- 3,5 dl mælk
- 2 æg
- 50 g smeltet smør eller olivenolie
Pisk mel mælk og æg sammen til en flydende dej i en skål.
Pisk det smeltede smør i dejen.
Lad dejen hvile i en time.
Bag pandekagerne på en pande med smør
Mandarincreme
- 3 æggeblommer
- 3-4 spiseskefulde sukker
- 1 spiseskefuld rismel eller maizenamel.
- 2 dl friskpresset mandarinsaft.
Rør sukker æggeblommer og mel i en skål.
Varm mandarinsaften til kogepunktet, hæld den i æggeblommerne under omrøring og lad det tykne.
Hæld cremen i en skål til afkøling
Jordbær med rørsukker og citron
- 250 g jordbær
- 3 spiseskefulde rørsukker
- 2 spiseskefulde citronsaft
Skyl og pil stilken af jordbærrene. Snit jorbærrene i 4, kom dem i en skål og drys dem med rørsukker og cironsaft, bland og lad dem trække i 30 minutter.
Servering:
Fold hver pandekage med en 2 skefulde mandarincreme og lidt jordbær i midten, arranger dem på tallerkener og pynt med jordbær og florsukker.