Karameldessert

Karameldessert

Det lyder fransk men kokkene i Firenze forsikrer, at det drejer sig af en af de mange ricette di ritorno, opskrifter der udvandrede til den store verden, navnlig til Frankrig, og så kom tilbage til Firenze med den franske dominans i 1800-tallet. Creme Caramel er til stede i de allerfleste restauranter

  • 60 g sukker til karamel
  • 5 dl sødmælk
  • 4 æg
  • 110 g sukker
  • Vanilie eller citron eller appelsinskal

Smelt sukkeret til karamel. Fordel det på bunden af 6 små portionsforme.
Bring mælken i kog med vanilie eller appelsinskal eller citronskal eller alle 3 ting.
Rør æggene med sukkeret i en skål.
Når mælken koger røres den i æggene.
Si æggemælken og hæld den i de karameliserede forme.
Sæt formene i vandbad og sæt dem i ovnen ved 130 grader i en time til cremen er stivnet.