Rigatoni med broccoli

190314_004

  • 320 g rigatoni
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ chilipeber
  • Olivenolie
  • 100 g mager bacon i terninger
  • 100 g cherrytomater
  • 500 g broccoli
  • Salt
  • Parmesan ost eller fetaost (ricotta salata )

Rens broccolien og del den i buketter. Nip og skyl og halver cherry tomaterne.

Sæt vand over til pasta, og blancher broccolien heri i 5 minutter, og tag den op med en hulske vandet bruges til at koge pastaen i.

Pil og hak skalotte og hvidløg meget fint.

Skær baconen i terninger.

Varm oliven olien i en pande. Tilsæt løg, hvidløg og chili peber og baconen og lad det blive klart over jævn varme, tilsæt broccolien og rør i panden, smag til med salt, og tilsæt cherry tomaterne der ikke skal have for meget varme for ikke at blive for bløde.

Kog pastaen mør al dente i rigeligt spilkogende letsaltet vand.

Hæld vandet fra og bland pastaen med broccolien og resten af tingene og server med revet parmesan eller feta skåret i små terninger ..

Drys med ost efter behag.