Olivenbrød

pane-alle-olive

  • 500 g hvedemel
  • 25 g sukker
  • 12 g fint salt (ca en strøjet spiseskefuld)
  • 100 g blødt smør
  • 300 – 350  g mælk( 3-3,5 dl)
  • 15  g gær
  • 100 g udstenede sorte oliven
  • 100 g udstenede grønne oliven
  • 4 saltede ansjoser
  • 1 Pisket æg 

Lav en fordej med 150 g mel, 1 dl mælk og gæren.
Lad den hæve 30 min.

Bland fordejen med af ingredienserne i en røre maskine eller med en håndmixer med dejkroge ,  rør smør og salt i sidst.
Lad dejen hæve i en time.
Rul dejen ud til en firkant på ca 70 x 35.

Blend oliven og ansjoser til en cremet pesto, smør den ud over dejen .

Rul dejen sammen som en pølse på den lange side.

Skær skiver  på ca 3 cm af pølsen og læg dem i ikke for tæt en rund  bageform eller bradepande beklædt med  med bagepapir .

Lad brødene hæve atter 30 minutter .

Pensl med pisket æg og bag brødene i ovnen ved 170 grader i 25 minutter.