- 500 g hvedemel
- 25 g sukker
- 12 g fint salt (ca en strøjet spiseskefuld)
- 100 g blødt smør
- 300 – 350 g mælk( 3-3,5 dl)
- 15 g gær
- 100 g udstenede sorte oliven
- 100 g udstenede grønne oliven
- 4 saltede ansjoser
- 1 Pisket æg
Lav en fordej med 150 g mel, 1 dl mælk og gæren.
Lad den hæve 30 min.
Bland fordejen med af ingredienserne i en røre maskine eller med en håndmixer med dejkroge , rør smør og salt i sidst.
Lad dejen hæve i en time.
Rul dejen ud til en firkant på ca 70 x 35.
Blend oliven og ansjoser til en cremet pesto, smør den ud over dejen .
Rul dejen sammen som en pølse på den lange side.
Skær skiver på ca 3 cm af pølsen og læg dem i ikke for tæt en rund bageform eller bradepande beklædt med med bagepapir .
Lad brødene hæve atter 30 minutter .
Pensl med pisket æg og bag brødene i ovnen ved 170 grader i 25 minutter.