Kastanjedessert med chokoladesovs

140414_006

Cremen

  • 2 dl fløde
  • 50 g piskefløde
  • 4 spiseskefulde sukker
  • 2 æggeblommer
  • ½ spiseskefuld maizena
  • 1 stang vanilje

Kastanjecremen

  • 300 g kastanje pure eller kasstanjemarmelade
  • 2 spskf. mørk vinsanto
  • 2 blade husblas
  • 4 dl piskefløde

Chokoladesovs

  • 200 g mørk chokolade
  • 1 dl flødePynt
  • Kastanjepure
  • Hakkede Pistacienødder

Varm mælk og fløde op til kogepunktet med vaniljen delt i to.
Læg husblasen i blød i vand.
Rør æggeblommerne med sukker og kartoffelmel i en skål.
Bland lidt af mælken i.
Hæld mælk og æg tilbage i gryden og varm det til det tykner under stadig omrøring.
Lad cremen koge igennem i ca 2 minutter. Tag den af ilden og opløs husblasen heri.
Afkøl cremen til den er håndvarm.
Pisk imens fløden til skum
Rør kastaniepureen blødere med vinsanto, og rør lidt efter lidt cremen i til det er en ensartet masse.
Vend forsigtigt flødeskummet i kastanjecremen.
Hæld desserten i en spring form.
Sæt formen i fryseren i et par timer.

Chokoladesovs
Hak chokoladen i små stykker
Varm fløden op til kogepunktet, tag den af ilden
Tilsæt chokoladen og lad den smelte heri.
Rør grundigt.
Sovsen kan holdes varm over vandbad.

Vend kastanje desserten ud på et fad og pynt den med kastanjepure hældt i en sprøjtepose og hakkede pistaciekerner og lun chokolade sovs til.

Vin
Vinsanto del Chianti Occhio di Pernice DOC