Farseret kyllingebryst

Farseret kyllingebryst

Dette er en moderniseret udgave af toscanerne fyldte høne.Opskriften er lang, men på denne måde er den alligevel lettere at lave end at udbene en hel høne og mængderne er også mere passende end en hel høne, hvilket dog er god festmad der kan laves dagen i forvejen.

  • Kyllingen
  • 500 g fars af kyllingbryst
  • 100 g kogt skinke i et tykt stykke
  • 50 g kyllingebryst
  • 100 g hakket kalvekød
  • 1 æg
  • Salt peber
  • Revet muskatnød
  • 1 stykke hvidt brød uden skorpe, blødt op med lidt mælk og vredet

    Fyld

  • 1 skalotteløg
  • 50 g sorte oliven
  • 50 g rød peberfrugt
  • 25 g pistace kerner (gerne de saltede uden skal )
  • 1 spiseskefuld olivenolie
  • 1 spiseskefuld vinsanto
  • 1 liter grøntsags bouillon

    Gele af vinsanto

  • 1 dl vinsanto
  • 1 spiseskefuld italiensk brandy eller cognac
  • 1,5 dl grøntsags bouillon
  • 3 bladehusblas eller 6 g husblas

    Pynt

  • 200 g feldtsalat
  • 50 g sorteoliven
  • 50 g rød peberfrugt
  • Mayonnaise 

Skær kyllingebryst i flade fileter som når man skærer laks.
Læg stykkerne mellem 2 stykke bagepapir og slå dem flade med en kød hammer.
Læg de flade kylling- stykker på et stykke bagepapir så de danner et helt stykke fladt kød.

Fars
Skær skinke i terninger på 1×1 cm.
Skær kyllingebryst i terninger på 1×1 cm.
Rør kalvekød med salt peber muskat nød, æg og opblødt brød, tilsæt terningerne af kyllingebryst og skinke.

Fyld
Pil og hak skalotteløget
Skær stenen ud af oliven og del den i 4.
Skær peberfrugten i terninger på 1×1 cm.
Sauter oliven skalotteløg og peberfrugt og pistacekerner i oliven olie i 2 minutter tilsæt vinsanto og blad dette i farsen.
Læg farsen på miden af kyllingebrystet og rul ved hjælp af bagepapiret det hele til en roulade.
Rul rouladen ind i bagepapir og bind den sammen i enderne og omkring rouladen.
Kog rouladen i grøntsags bouillon i 40 minutter.
Tag rouladen op og køl den af.
Si om nødvendigt suppen og brug lidt af den til geleen

Gele
Opblød husblas i koldt vand i 10 min.
Varm suppen op til kogepunktet, vrid husblasen for vand og opløs den i suppen.
Tilsæt vinsanto og cognac og sæt geleen koldt til den er stivnet.

Servering
Skyl salaten og læg den på et fad.
Skær peberfrugten i små terninger og skær oliven i 4 stykker.
Drys peberterninger og oliven over salaten.
Skær kyllingerouladen i skiver og læg den på salaten.
Skær geleen i terninger og pynt med den.