Crostone med Broccoli

140414_010

  • 4 skiver italiensk brød
  • 500 g blomkål og broccoli
  • 2 spisefulde olivenolie
  • 4 sardeller
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stykke stærk chilipeber (peperoncino)
  • 1 spiseskefuld korender ( små mørke rosiner)
  • 1 spiseskefuld pinjekerner
  • Salt

Rens og kog blomkål og broccoli møre i letsaltet vand, hæld vandet fra, mos blomkål og broccoli med en gaffel.
Kom olivenolien på en pande over lille blus og tilsæt det pillede hvidløg, sardellerne chilipeberen og korender, rist dette i et par sekunder og tilsæt kålen rør godt så det hele blandes, drys med lidt salt, varm kålen igennem i et par minutter.
Placer kålen på brødstykkerne og drys pinjekerner over hvert stykke, rist brødene i ovnen ved 180 grader i 5 minutter eller til brødet er sprødt.

Variant.

  • 4 skiver italiensk brød
  • 500 g blomkål og broccoli
  • 4 sardeller
  • 50 g mozzarella ost

Rens og kog blomkål og broccoli i letsaltet vand, hæld vandet fra, mos blomkålen og broccolien og fordel den over de 4 stykker brød.
Fordel sardellerne over brødskiverne og slut af med en skive mozzarellaost på hver skive brød.
Rist brødet i ovnen ved 180 grader til mozzarellaen er smeltet og brødet er sprødt.

Opskrift fra bogen: “Det sicilianske køkken – 2008”