Siciliansk caponata fra Catania

140414_011

  • 4 auberginer
  • 4 peberfrugter
  • 1 bladselleri
  • 2 løg
  • Olivenolie til stegning
  • 100 g grønne udstenede oliven af god kvalitet
  • 50 g sultana rosiner
  • 50 g pinjekerner
  • 1 spiseskefuld tomatkoncentrat
  • 2 flåede tomater.
  • 1 dl eddike
  • 4 spiseskefulde sukker (rørsukker)
  • 50 g mandler
  • Salt

Skyl alle grøntsagerne.
Skræl auberginerne og skær dem i terninger.
Læg dem i et dørslag med lidt groft salt drysset over.
Skær peberfrugterne i to dele fjern kerner og frø stok og del dem i strimler.
Skær toppen og bunden af sellerien og skær den i skiver.
Pil løget og skær det i fine strimler.

Ryst eller tør saltet af auberginerne og steg dem lysebrune lidt af gangen i meget varm olie.
Læg dem i et dørslag og lad olien dryppe af.
Steg peberfrugterne i olie til de er bløde. Tag dem op med en hulske og læg dem på fedt sugende papir.
Blancer sellerien i kogende vand i 2 minutter og steg den derefter i oliven olie i fem minutter.
Steg løg i olivenolie og når det er blødt og har taget lidt farve, tilsæt tomatkoncentrat rørt op med 1 dl vand og de flåede tomater.
Bland auberginer, peberfrugter, selleri.
Bland de stegte auberginer, peberfrugter, selleri, løg tomat, rosiner, pinjekerner , og oliven , i en rummelig pande og steg dem sammen i 5-7 minutter. Smag til med salt.
Rør sukkeret i eddiken og hæld blandingen over grøntsagerne.
Rist mandlerne på en pande i lidt olie.
Hak dem groft og drys dem over retten ved serveringen.

Retten serveres som tilbehør eller selvstændigt, lun eller kold.