- 200 g hvedemel
- 1 æg
- 1½ dl øl
- 1 spsk olivenolie
- Peber
- 1 æggehvide
- 8 zucchini-blomster
- 125 g mozzarella
- 8 saltede ansjoser
- 1 liter olie, jordnødde- eller solsikkeolie
Rør mel og det hele æg sammen i en skål. Rør dejen lind med øl og olie, tilsæt peber. Dæk skålen og lad den hvile i køleskabet i 1 time.
Pisk æggehviden og tilsæt den, lige inden dejen skal bruges.
Tag blomsterne af stilken og fjern forsigtigt støvdrageren indeni, blomsten må helst ikke gå i stykker.
Skær mozzarellaen i 8 aflange tern/stave.
Kom en eller to terninger ost og en ansjos i blomsten og sno forsigtigt blomsterbladene, så blomsten er lukket.
Varm olien til friture i en egnet gryde. Dyp blomsterne i frituredejen.
Steg straks blomsterne gyldne i olien, en eller to ad gangen.
Tag dem op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir.
Drys med salt og server blomsterne varme og sprøde.
Opskriften er fra bogen ‘Rom – evig mad fra den evige stad’