- 500 g mel
- 25 g gær
- 300 g vand
- salt
- 6 spsk olivenolie
- 1 kvist frisk rosmarin
- 10 friske salvieblade
- Groft salt
- Olivenolie
Hæld melet i en skål. Opløs gæren i lunkent vand og en skefuld af melet, lad dette hvile lunt i 15 minutter, tilsæt nu salt og olivenolie.
Rør gærblandingen i melet lidt efter lidt, og ælt til sidst dejen sammen. Lad dejen hvile i skålen, tildækket og lunt i 1 time.
Tag dejen op af skålen, del den i to stykker og læg dem på bageplader med bagepapir med lidt olie på. Tag lidt olie på hænderne og pres dejen ud over pladen, og lad den hæve i endnu 30 minutter.
Pisk 2 spiseskefulde olivenolie med tilsvarende vand, pensl dejen med dette og prik den med en gaffel.
Sæt focacciaen i en forvarmet ovn ved 200 °C i 15 minutter.
Tag focacciaen ud og tryk rosmarinnålene og salviebladene lidt ned i dejen. Sæt focacciaen i ovnen i 5 minutter endnu.
Opskriften er fra bogen ‘Rom – evig mad fra den evige stad’