Vinterminestrone fra markedet

220216_001
Foto: Alfredo
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g saltet bacon
  • Olivenolie
  • 2 gulerødder
  • 2 stilke bladselleri
  • 2 kartofler
  • ½   hvidkål
  • ½   romersk blomkål eller almindeligt blomkål
  • 200 g bladbeder, eller frisk spinat
  • Friske bælgede bønner.( kan erstattes med hvide bønner på dåse skyllede for deres konserveringsvand, eller bønner der har ligget i blød i 12 timer og er blevet kogt møre med salvie).
  • Vand, grøntsagsboullion eller hønsebuollion.
  • 1 tsk. salt
  • Persille og basilikum
  • Friskrevet parmesan ost
  • Jomfru olivenolie

Rens, skræl og skyl alle grøntsagerne. Skær gulerødder og bladselleri og kartofler i terninger, skær hvidkål og bladbeder i tynde strimler og skær blomkålen i mindre buketter.

Pil og hak løg og hvidløg, skær bacon i mindre stykker og hak den fint sammen med løg og hvidløg.

I en rummelig gryde svitses løg, hvidløg og bacon i olie og efter et par minutter tilsættes resten af grøntsagerne og bønner.

Rør i et par minutter og tilsæt vand eller boullion til det dækker og mere.

Når suppen er kommet i kog tilsæt salt. Lad den koge i 35 – 40 minutter.

Skyl og hak persillen og basilikum fint og rør den i suppen tilsidst.