Tærtedej
- 125 g smør
- 300 g mel
- 1 teskefuld salt
- 8 spiseskefulde iskoldt vand
Fyld
- 200 g ricotta
- 300 g kogt , drænet og hakket spinat
- 100 g revet parmesanost
- 2 æg
- 50 g provolone i terninger( eller emmenthal)
- Salt peber
- Revet muskatnød
Dej.
Hak det kolde smør med melet med en kniv og smuldr det derefter til det minder om revet ost.
Saml dejen med det iskoldt vand og salt. Ælt dejen til den er glat.
Lad dejen hvile i 30 minutter.
Rul 2/3 af dejen ud og beklæd en smurt tærteform med dette .
Fyldet.
Rør ricotta med spinat, parmesan ost, æg og osten og krydderierne.
Fordel fyldet over dejen.
Lav striber af resten af dejen og læg dem over tærten.
Bag tærten i ovnen ved 180 grader i 40 minutter.