Romersk blomkål med tomat og sorte oliven

Broccolo romano al pomodoro e olive nere
Broccolo romano al pomodoro e olive nere
  • 800 g grøn romersk blomkål
  • Salt
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spisefulde olivenolie
  • Et nip chilipeber i pulver eller et lille stykke friskt
  • 250 g flåede hakkede tomater
  • 10 sorte oliven af god kvalitet

Rens blomkålen og del den i buketter. Kog den i 5 minutter i kogende letsaltet vand.

Tag en smule af kogevandet fra og dræn resten af vandet fra.

Pil og knus og hak hvidløget fint.

Varm olivenolien let i en rummelig pande

Tilsæt hvidløget og chilipeber. Tilsæt blomkålen og lad den stege i et par minutter i olien , tilsæt lidt af kogevandet, drys med lidt salt og tilsæt de flåede tomater. Lad blomkålen blive mør i tomatsovsen og server lun og pyntet med oliven skåret i stykker og uden sten.

Almindeligt hvid blomkål kan sagtens bruges i stedet for.