- 320 g rigatoni
- 1 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- ½ chilipeber
- Olivenolie
- 100 g mager bacon i terninger
- 100 g cherrytomater
- 500 g broccoli
- Salt
- Parmesan ost eller fetaost (ricotta salata )
Rens broccolien og del den i buketter. Nip og skyl og halver cherry tomaterne.
Sæt vand over til pasta, og blancher broccolien heri i 5 minutter, og tag den op med en hulske vandet bruges til at koge pastaen i.
Pil og hak skalotte og hvidløg meget fint.
Skær baconen i terninger.
Varm oliven olien i en pande. Tilsæt løg, hvidløg og chili peber og baconen og lad det blive klart over jævn varme, tilsæt broccolien og rør i panden, smag til med salt, og tilsæt cherry tomaterne der ikke skal have for meget varme for ikke at blive for bløde.
Kog pastaen mør al dente i rigeligt spilkogende letsaltet vand.
Hæld vandet fra og bland pastaen med broccolien og resten af tingene og server med revet parmesan eller feta skåret i små terninger ..
Drys med ost efter behag.