Pasta med Rughetta pesto tomater og ost

060614_001

Denne ret kan spises varm , men  er ogsåfin kold  som salat.

Det tager 10 minutter at lave den , circa lige sålang tid  som det tager at koge pastaen . En dejlig sommerret ,som kan laves i forvejen. Buon appetito

4 pers

400g Pasta , penne, skruer  eller andet
100g Små røde tomater
100g Blød mild ost,  mozzarella eller feta
50g Sorte udstenede oliven
Salt
Olivenolie

Rugetta pesto .

100g Rughetta
50g Revet parmesan
1 Fed hvidløg
1 Teskefuld salt
1 dl olivenolie

Sæt vand over til pasta. Lav imens resten.
Skær tomaterne i halve og fjern kerner,  kom dem i en skål.
Skær osten i terninger kom dem i skålen med tomaterne,  tilsæt oliven drys med salt,  tilsæt en spiseskefuld olie og bland.

Blend rughetta , parmesanost , salt og olie til en homogen masse.
Hæld rughetta pestoen i en stor serverings skål , opløs pestoen med en lille smule af pasta-kogevandet.

Kog pastaen netop  mør i det letsaltede vand , og  hæld vandet fra, og bland pastaen med rughetta pestoen såalt pasta bliver grønt af pestoen.

Drys ost tomater og oliven over og server.