Denne ret kan spises varm , men er ogsåfin kold som salat.
Det tager 10 minutter at lave den , circa lige sålang tid som det tager at koge pastaen . En dejlig sommerret ,som kan laves i forvejen. Buon appetito
4 pers
400g Pasta , penne, skruer eller andet
100g Små røde tomater
100g Blød mild ost, mozzarella eller feta
50g Sorte udstenede oliven
Salt
Olivenolie
Rugetta pesto .
100g Rughetta
50g Revet parmesan
1 Fed hvidløg
1 Teskefuld salt
1 dl olivenolie
Sæt vand over til pasta. Lav imens resten.
Skær tomaterne i halve og fjern kerner, kom dem i en skål.
Skær osten i terninger kom dem i skålen med tomaterne, tilsæt oliven drys med salt, tilsæt en spiseskefuld olie og bland.
Blend rughetta , parmesanost , salt og olie til en homogen masse.
Hæld rughetta pestoen i en stor serverings skål , opløs pestoen med en lille smule af pasta-kogevandet.
Kog pastaen netop mør i det letsaltede vand , og hæld vandet fra, og bland pastaen med rughetta pestoen såalt pasta bliver grønt af pestoen.
Drys ost tomater og oliven over og server.