Maccheroni alla Gragnano

Foto: Gragnanos
historiske arkiv

Maccheroni med frisk tomatsovs

1 kg røde tomater (eller 1 kg flåede tomater)
1 løg
1 gulerod
1/2 stilk bladselleri
1 dl vand
olivenolie
salt
2-3 fed hvidløg
frisk basilikum
500 g maccheroni (korte pastarør)

Tomatsovs:

Skyl tomaterne. Skær dem i stykker, skær det stykke fra, hvor tomaten sad fast på planten. Rens grøntsagerne, og skær dem i mindre stykker. Kom tomater, løg, gulerod og bladselleri i en gryde med en 1 dl vand, dæk med låg, og lad det koge i 15-20 minutter, til tomaterne er bløde.

Blend tomatsovsen, og pres med en køkkenslev sovsen igennem en stormasket si ned i en gryde. Tilsæt olivenolie og et par fed pillede og let knuste hvidløg. Kog sovsen igennem ved svag varme, til der er godt en tredjedel tilbage. Smag sovsen til med salt og sukker og tilsæt frisk basilikum til sidst.

Maccheroni:

Mens sovsen koger ind, kog 500 g maccheroni al dente i en gryde med rigeligt letsaltet vand. Når maccheroni efter cirka 10 minutter er kogt al dente, hvilket betyder, at den stadig har en lille smule bid, så hæld vandet fra i en si eller et dørslag.

Servering:

Hæld pastaen tilbage i gryden, hæld den frisklavede tomatsovs over og bland godt, så al pasta bliver dækket af sovsen. Hæld pastaen i en smuk rummelig serveringsskål og server for den sultne familie.