I begyndelsen…..

Tegning: Hans Jørn Muusmann
Tegning: Hans Jørn Muusmann

I begyndelsen var bolognese-sovsen, så kom de andre.

Ægteskabet mellem pastaen og pastasovsen er et af italienernes foretrukne diskussionsemner.

Det er også det eneste ægteskab, hvori der ikke tåles sidespring. Hver sovs har sin egen historie, og hvis den ikke er sand, så er den i hvert fald godt fundet på, fordi livet er en blanding af pasta og magi, som filminstruktøren og multikunstneren Federico Fellini sagde.

En god pastasovs inspirerer til nydelse og drømme – og ikke bare om pasta.

I denne bog forsøger forfatterne med 44 nuancer af pastasovs at servere den rette stemning og den særlige italienske fornemmelse for hygge, som italienerne er eksperter i at skabe rundt om familiens spisebord eller på fortovsrestauranter i månelysets skær.

 

Bogen Bolognese har også fået anmeldelse på bogblokker.dk.

…Det er i de korte, sjove historier og de lettilgængelige opskrifter, at du får rigtig meget ud af denne 108 siders bog om pastasovs. Og naturligvis lægger vi ud med den store master-udgave af bolognesen ifølge videnskabsmanden Pellegrino Artusi. Det er den, der blandt andet indeholder saltet og tørret flæsk, stegt kyllingelever, letstegte svampe og fløde.

Et ekstra lille plus er, at bogen er herligt fri for glitrede, opstillede madfotos. Dem kan vi se i mange andre bøger. I stedet er bogen herligt illustreret med relevante tegninger, og det nærmest opfordrer dig til at vove pelsen. Det perfekte er dit. Gør det selv – på din måde.

Jeg vil slutte med et herligt fremhævet citat fra bogen. Det er af satirikeren Beppe Severgnini:

”En engelsk undersøgelse afslører, at 90 italienere ud af 100 foretrækker det nationale køkken frem for andre. Ingen andre maver i Europa er lige så patriotiske.”