Hjemmelavet Pizza Margherita

Pizza Margherita

4 pers

500 g mel
25 g gær
275ml lunt vand / eller vand og mælk halvt af hver
1 spiseskefuld salt
2 spiseskefulde olivenolie

Topping:

400g italienske tomater på dåse smagt til med salt og olivenolie
250g bøffel-mozzarella skåret i stykker og med vandet dryppet af i en si. Oregano eller friske Basilikum blade

Smuldr gæren i med i melet og tilsæt salt.
Tilsæt vand og ælt dejen sammen i hånden.
Eller rør dejen på maskine til den slipper siderne af røreskålen.

Form dejen til en kugle og læg den i en skål lad den hvile 30 minutter dækket med et viskestykke.

Rul dejen ud efter den har hvilet, ved hjælp af en kagerulle på en mel drysset flade.

Rul derefter den flade dej op om kagerulle og rul den af kagerullen ud på et stykke bagepapir, placer pizzadejen på en bageplade og pynt den med tomat og olie og drys med salt.

Sæt pladen i oven ved 200 grader og bag den i ti minutter, fordel nu mozzarellastykkerne ovenpå og sæt pizzaen tilbage i ovnen til mozzarellaen er smeltet , godt 10-15 minutter mere.

Tag pizzaen ud og drys med oregano og basilikumblade, og dryp olivenolie over.

Pizzaen kan også bages på pizzasten, her er det nemmest at dele dejen i 2 stykker Lægge den på bagepapir og bage de 2 stykker en af gangen som beskrevet ovenstående.