- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 50 g saltet bacon
- Olivenolie
- 2 gulerødder
- 2 stilke bladselleri
- 2 kartofler
- ½ hvidkål
- ½ romersk blomkål eller almindeligt blomkål
- 200 g bladbeder, eller frisk spinat
- Friske bælgede bønner.( kan erstattes med hvide bønner på dåse skyllede for deres konserveringsvand, eller bønner der har ligget i blød i 12 timer og er blevet kogt møre med salvie).
- Vand, grøntsagsboullion eller hønsebuollion.
- 1 tsk. salt
- Persille og basilikum
- Friskrevet parmesan ost
- Jomfru olivenolie
Rens, skræl og skyl alle grøntsagerne. Skær gulerødder og bladselleri og kartofler i terninger, skær hvidkål og bladbeder i tynde strimler og skær blomkålen i mindre buketter.
Pil og hak løg og hvidløg, skær bacon i mindre stykker og hak den fint sammen med løg og hvidløg.
I en rummelig gryde svitses løg, hvidløg og bacon i olie og efter et par minutter tilsættes resten af grøntsagerne og bønner.
Rør i et par minutter og tilsæt vand eller boullion til det dækker og mere.
Når suppen er kommet i kog tilsæt salt. Lad den koge i 35 – 40 minutter.
Skyl og hak persillen og basilikum fint og rør den i suppen tilsidst.