- 2 appelsiner (økologiske)
- 225 g smuttede mandler(eller tilsvarende mandelmel)
- 225 g sukker
- 4 æg
- 100 g mel
- ½ pose italiensk bagepulver
Kog 2 appelsiner i en time i vand. Lad dem køle af, skær dem i 4 stykker og pil stenene ud.
Blend appelsinerne til mos.
Blend mandlerne til mandelmel.
Pisk de 4 æg hvide med sukkeret.
Vend mandelmel og appelsiner i æggemassen, si mel og bagepulver i dejen, og rør til dejen er ensartet.
Smør en springform med lidt margarine, klip bagepapir så det passer til formen. ( en cirkel og et langt stykke,)
For formen med bagepapir, det sidder bedre fast hvis der er margarine under.
Bag kagen i ca en time ved 160 grader. Lad være med at åbne ovnen i de første 25 minutter.
Afkøl kagen og vend den ud på et kagefad.
Drys eventuelt med florsukker.