Toscansk salat fra Populonia

Toscansk salat fra Populonia

  • 1 hoved grøn salat , gerne romaine salat
  • 1 rødløg
  • 100 g sorte oliven ( taggiasche )
  • 100 g mellemlagret toscansk pecorino
  • 1 salat agurk
  • 50 g saltede sardeller ( achiughe )
  • 100 g toscansk brød i terninger ristet.
  • Oliven olie
  • Salt

Skyl og tør salaten.
Riv bladene i mindre stykker.
Skræl løget og snit det i skiver, læg det i vand så saften kan trække ud , dræn for vand og tær løget i køkken rulle.
Skær pecorino osten i terninger.
Skær agurken i terninger.
Rist brødet lysebrunt i ovnen og lad det køle af.
Arranger salaten i en stor salat skål eller i portionsskåle, fordel oliven ,sardeller, agurk , ost og brødtern over.
Brug en olie salt evt eddike dressing til salaten