6-8 pers.
- 600 g sm., fingertykke zucchini
- 1 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- Olivenolie
- En sjat hvidvin
- 2 æg
- 50 g parmesan
- Salt og peber
- Smør til at smøre formene med
- Mel til at drysse formene med
- 6-8 aluminiumsforme. 100-120 g
Bechamelsovs:
- 50 g smør
- 1 spsk hvedemel
- 5 dl mælk
Pecorinocreme:
- 250 g mellemlagret pecorino (rød skorpe)
- 2 dl mælk
- Bechamelsovs
Start med bechamelsovsen: Smelt smørret i en lille kasserolle, tilsæt mel og lad det riste sammen i 2 minutter under omrøring med et piskeris.
Tilsæt mælken lidt efter lidt. Lad sovsen tykne under konstant omr.ring med piskeriset.
Brug 300 g af denne sovs til zucchini-randen og resten til pecorinocremen.
Skyl og rens zucchini og skær dem i tynde skiver på tværs, eller skær dem på kø.kkenmaskinen.
Tag lidt af skiverne fra til pynt.
Pil og hak løg og hvidløg fint. Rist løgene kort på panden i olie, tilsæt zucchini og lad det stege under forsigtig omrøring i 5 minutter. Drys med salt og peber, tilsæt hvidvin og lad den bruse op.
Sluk derefter for varmen.
Pisk æggene og rær dem i bechamelsovsen sammen med parmesanen, tilsæt zucchini og løg og rør det forsigtigt sammen. Smør 6-8 sm. runde aluminiumsforme grundigt med smør og drys dem med mel. Fyld dem med zucchiniblandingen og bag dem i 25-30 minutter ved 170 grader C.
Afkøl og vend randen ud af formene.
Pecorinocreme: Skær skorpen af pecorinoen og skær den i terninger. Kom osten i en kasserolle og hæld mælken over og resten af bechamelsovsen.
Sæt kasserollen i kogende vandbad og lad mælk og ost smelte sammen. Når osten er smeltet, blendes det hele med en stavblender, så pecorinocremen bliver homogen.
Servering: Forbered 6 tallerkener og kom 1-2 spsk pecorinocreme på hver tallerken og bred cremen jævnt ud med skeen. Placer den afkølede zucchini-rand oven på ostesovsen. Kom en lille smule olie i en gryde og steg de ekstra zucchiniskiver lysebrune og pynt med dem på toppen.