- 3 dl friskpresset saft fra mandariner eller clementiner.
- 3 æggeblommer
- 6 spiseskefulde sukker
- 2 teskefulde maizenamel
- 200 g ricotta
- 2,5 dl flødeskum
- 50 g kandiseret appelsin
- 50 g pistacie nødder
Pres saften af mandariner eller clementiner og filtrer den.
Kom saften i en kasserolle og varm den op til kogepunktet.
Rør æggeblommerne med 4 spiseskefulde sukker og maizenamel i en skål.
Hæld den varme saft i æggeblommerne under omrøring, hæld blandingen tilbage i gryden og varm op til massen tykner , og bobler ganske let.
Tag kasserollen af ilden og nedkøl citruscremen ved at stille kasserollen i en skål med koldt vand.
Rør resten af sukkeret i ricottaen.
Pisk fløden stiv.
Skær den kandiserede appelsinskal i små stykker, samme størrelse som pistacienødderne.
Skold pistaciekernerne i kogende vand , hæld vandet fra og kom dem i iskoldt vand.
Pil den sorte hinde af pistacie nødderne.
Skær appelsinskallen i stykker.
Rør appelsinskal og pistacier i ricottacremen.
Rør den afkølede citruscreme med ricottaen , og vend til sidst flødeskummet i.
For en aflang bageform med husholdningsfilm og hæld iscremen i og stil den i fryseren i 4-6 timer.
Tag iscremen ud 30 minutter inden serveres.
Server isen med varm chokoladesovs og mandel pistace krokant
Tip: Det er nemmest at fore en bageform med bagepapir hvis man først smører formen lidt med madolie.