Hasselnødde macaron

Macron

Hasselnøddeskaller:

  • 130 g hasselnøddemel eller hasselnødder blendede til mel
  • 230 g flormelis
  • 4 æggehvider (stuetemperatur)
  • 65 g sukker

Chokoladeganache:

  • 1 dl piskefløde
  • 1 spiseskefuld glucosesirup
  • 150 g flødechokolade af god kvalitet
  • 2 spiseskefulde nutellacreme

Blend i køkkenmaskinen florsukker og hasselnøddemel til et fint pulver.
Si pulveret igennem en finmasket si ned i en rummelig skål. (Det af sukkerpulveret der ikke passerer igennem sien kan bruges til anden anvendelse fx i en sandkage, men ikke til macaron som for at lykkes skal være lavet af meget fint pulver)
Pisk imens æggehviderne i køkken maskinen eller med håndmixeren med 15 g af sukkeret.
Når hviderne er som blødt skum tilsæt resten af sukkeret og pisk til æggehvidemassen kan laves til toppe der ikke vælter.
Med en gummispatel vend først 1/3 af hviderne i sukkerhasselnøddemelet, og arbejd det forsigtigt sammen..
Vend nu 1/3 af æggehviderne i massen og den bliver lettere og arbejde med.
Vend tilsidst resten af æggehviderne i forsigtigt som til en mousse.
Fyld denne blanding i en sprøjtepose med glat tylle. Og sæt kager på 3 cm størrelse på bagepapir på en bageplade. Lad kagerne hvile i ca 40 minutter til dejen ikke klistrer fast på fingeren når man rører dem.
Bag kagerne i en ovn forvarmet til 160-170 grader i 12-15 minutter.
Kagerne skal ikke være brune.