Nyt Nordisk Forlag, Arnold Busck – 1997. (Pris 249 dkr.)
Beskrivelse:
Når italienerne sidder til bords, er det alvor. I det italienske køkken koncentrerer måltidet sig ikke om en bestemt hovedret, men om mange selvstændige retter med hver deres værdighed, og så vidt muligt skal hver af disse retter harmoniseres med en ledsagende vin.
Anmeldelser:
Årets bedste i denne genre er den dansk – italienske “Vinens ret i det italienske køkken”…. af Helle og Alfredo Tesio, der beskriver udvalgte vine og spændende retter fra de italienske regioner.
Stella Blichfeldt
Vinen har ordet, men ukrukket og herlig italiensk mad blander sig kompetent og hele tiden – heldigvis
Nanna Simonsen, Information.
Det er en briliant idé at bruge vinene som udgangspunkt for den faste føde, og med danskernes stigende hang til italiensk vin og ditto køkken er “Vinens ret” en flot vejviser gennem distrikterne, og som indføring i landets klassificeringssystem en og guide ved butkkens hylde.
Berlingske Tidende.
En dejlig bog som præsenterer vine fra alle italiens vindistrikter med det helt rigtige opskrifter til. Anbefales på det varmeste. En bog med gods i.
Ulrik Boesen, Jyllands Posten.