Busiate – Siciliansk hjemmelavet pasta

Foto: Henrik Grønning

Busiate betyder pasta med huller i. Busa er en primitiv strikkepind.
Det menes at værre den allerførste opfundet form for maccheroni, som herfra har spredt sig over den ganske verden.

8-10 personer

  • 250 g hvedemel
  • 250 g durumhvede mel
  • 5  æg
  • salt
  • Olivenolie

Kom melet direkte på et nyskuret køkkenbord, og form det til et bjerg, lav et hul i midten så bjerget bliver til en vulkan.
Slå æggene ud i midten af vulkanen og tilsæt olie, vand og salt.
Pisk med en gaffel langsomt væsken sammen og pisk lidt efter lidt melet i dejen til dejen hænger fast i gaflen, derefter æltes dejen med let hånd til det bliver en fast dej. Dejen æltes igennem længe til den er helt ensformig og glat.
Rul dejen ud på et meldrysset bord i 2 cm højde, smør den med olie og lad den hvile i 30 minutter.
Skær dejen ud i strimler og rul hver strimmel ud til en lang busiate
Vikl dem om en strømpepind og lad dem tørre.
Kog dem i letsaltet vand og server med fortrukne sovs, fx. med friske tomater sovs