
Busiate betyder pasta med huller i. Busa er en primitiv strikkepind.
Det menes at værre den allerførste opfundet form for maccheroni, som herfra har spredt sig over den ganske verden.
8-10 personer
- 250 g hvedemel
- 250 g durumhvede mel
- 5 æg
- salt
- Olivenolie
Kom melet direkte på et nyskuret køkkenbord, og form det til et bjerg, lav et hul i midten så bjerget bliver til en vulkan.
Slå æggene ud i midten af vulkanen og tilsæt olie, vand og salt.
Pisk med en gaffel langsomt væsken sammen og pisk lidt efter lidt melet i dejen til dejen hænger fast i gaflen, derefter æltes dejen med let hånd til det bliver en fast dej. Dejen æltes igennem længe til den er helt ensformig og glat.
Rul dejen ud på et meldrysset bord i 2 cm højde, smør den med olie og lad den hvile i 30 minutter.
Skær dejen ud i strimler og rul hver strimmel ud til en lang busiate
Vikl dem om en strømpepind og lad dem tørre.
Kog dem i letsaltet vand og server med fortrukne sovs, fx. med friske tomater sovs